California dreamin’

Vroeger. Vroeger studeerde ik nog, woonde ik een half jaartje in Amerika en hield ik een blog bij. Lentheman.com was een begrip in Neeritter-centrum en omstreken. Mijn avonturen in de spectaculaire staat Ohio werden zorgvuldig uiteengezet, zodat jullie konden meegenieten en mijn familie het gevoel had dat ze me een beetje onder controle hadden.

Nu. Inmiddels werk ik, woon ik samen en zijn de avonturen die ik meemaak wél geschikt om op het wereldwijde web te publiceren. Gesetteld, zeggen sommigen. Volwassen geworden, zeggen anderen. In dat laatste, volwassen, geloof ik niet. Volwassen worden we immers nooit. Amerikanen verwoorden het het beste: “we never really grow up, we only learn how to act in public.” Neemt niet weg dat we soms zoeken naar een stukje van vroeger. Nostalgie. Mede daarom dan ook de terugkeer van LenTheMan.

Mede daarom; u leest het goed. Waarom nog meer? Nou, mijn lieftallige Daniëlle en ik gaan drie weken lang West-Amerika verkennen en wellicht dat jullie af en toe een teken van leven willen ontvangen. Niet bang zijn, het wordt geen standaard reisverhaal. Dus geen “en toen zijn we daarnaartoe gegaan en dat was echt geweldig. En de mensen waren ook heel leuk”. Waarom niet? Nou, omdat het daar helemaal niet zo geweldig was. En omdat de mensen helemaal niet zo leuk waren. Daarom!

Wat leest u hier dan wel? Details! Kleine dingen. Dat ze ons tijdens de rondleiding op Alcatraz per ongeluk hebben opgesloten en we na acht dagen door een gat in de muur zijn ontsnapt. Dat ik de weddenschap “bungeejumpen van de Golden Gate bridge” heb gewonnen. Zonder touw. Dat, in een casino in Lag Vegas, Daniëlle al ons spaargeld op rood heeft gezet. En dat het balletje op zwart viel. Dat soort dingen.

Wanneer we gaan? 21 September vertrekken we vanuit Amsterdam, en -onder voorbehoud- keren we 12 oktober weer terug. Voor hetzelfde geld mogen we niet vliegen omdat Daniëlle de baggagelimiet van 21 kilo met 18 kilo heeft overschreden, gaan we vanuit Las Vegas meteen op huwelijksreis, of -waarschijnlijker- ben ik ontdekt in Hollywood. Bescheidenheid siert de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *