De route

Een niet geheel onbelangrijk aspect in de voorbereiding op de reis is het plannen van de route. Hiervoor hebben we samen een zaterdagmiddag uitgetrokken en zonder al te veel discussies hebben we de route grotendeels vastliggen. Deze willen we jullie dan ook zeker niet onthouden:


Grotere kaart weergeven

Hierboven kunnen jullie de route in detail bekijken. Gewoon wat scrollen, klikken, inzoomen, uitzoomen, inzoomen, uitzoomen, vloeken, en rechtsboven op kruisje klikken. Maar het is natuurlijk ook handig als we nu de reis even kort beschrijven.

We komen (linksboven) aan in San Francisco, waarna we onze huurauto gaan ophalen. Via Yosemite National Park komen we aan bij Mono Lake. Vervolgens gaan we via het spookstadje Bodie naar Death Valley. We zijn inmiddels een dag of vier onderweg.

Dan zet onze reis zich voort richting Las Vegas, waar we een dag of drie zullen vertoeven. Vervolgens via Zion National Park richting de Bryce Canyon, waarna we een bezoekje brengen aan Page (o.a. de Antelope Canyon en de Horseshoe Bend). We zijn nu net over de helft van onze reis.

De volgende stop is de Grand Canyon, waar we een dag of twee zullen verblijven. Dan berijden we de legendarische Route 66 om via Palm Springs in Los Angeles te komen. Hierna gaan we via de beroemde kustweg op ons gemak (ongeveer drie dagen) terug naar San Francisco.

Ja, dat was het. Is wat anders dan een rondje Neeritter – Kessenich – Thorn. We plannen wel een dag of twee speling in. Gewoon, wat extra tijd. Om in Chinatown een extra loempia te bestellen. Om in het verlaten stadje Bodie wat leven in de brouwerij te brengen. Om in een casino in Las Vegas onze huurauto terug te winnen. Dat soort werk.

Tenslotte, de totale reisafstand: 3608 km, mits we ons niet verrijden. Zal dus wel op ruim 4000 km uitkomen. “Wat moet dat kosten aan benzine?!” hoor ik u denken. Ach, valt reuze mee. Wij denken overal aan. We tanken gewoon in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *