Een goede voorbereiding…

…is het halve werk. Maar te veel voorbereiding zou afbreuk doen aan het avontuurlijke karakter van de reis. Daarom gaan we niet alle hotels van te voren boeken, maar zoeken we in Amerika de dag van te voren waar we terecht kunnen. Kent u de slogan “met de iPad in de hand, reizen we door het hele land”? Nu wel.

Het ernaartoe werken, is eigenlijk ook al een beetje op vakantie gaan, en je krijgt van iedereen wel een paar handige tips. Zo heb je Airbnb, een website (en zelfs app) waar mensen hun appartement/huis verhuren, omdat ze er toch niet zijn. De prijs is meestal lager dan die van een hotel. Zo hoop ik in LA in het huis van Nicole Kidman terecht te komen. En Daniëlle in dat van Brad Pitt. Wie zegt dat we samen moeten reizen?

Sommige dingen moet je echter van te voren hebben geregeld. Vliegtickets zijn bijvoorbeeld handig. Ook de eerste twee nachten na aankomst in San Francisco zijn geboekt, evenals de huurauto. We konden geen Fiat Uno vinden, dus het is een SUV geworden. Ook de tickets voor de nachtelijke rondleiding op Alcatraz zijn besteld. Tja, wij zijn nou eenmaal zo braaf, dat de enige manier om in de gevangenis te komen, het kopen van kaartjes is.

Wie het nieuws een beetje in de gaten houdt, heeft opgemerkt dat een gedeelte van Yosemite Park in brand staat. Wellicht dat we de toch even een kijkje gaan nemen en iets kunnen betekenen in de bestrijding van het vuur; ik help mensen graag uit de brand.

We hebben nog twee weken om nog wat andere voorbereidingen te treffen, maar er zijn grenzen. Daniëlle kwam vandaag thuis met een halve apotheek. Je zou haast hopen dat je iets oploopt om zo nog íets van de investering terug te zien. Ook de 27 nieuwe boeken op de e-reader zijn misschien wat te veel van het goede. Aan de andere kant: je moet doen waar je je goed bij voelt. En je hoeft niet alle tips op te volgen. Een veelgehoorde tip is “laat dure zaken thuis”. Die laat ik echter aan me voorbijgaan; ik neem Daniëlle lekker wel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *