Los Angeles

Nadat we zaterdagavond Sunset Boulevard een beetje hadden verkend, begon LA voor ons dan echt op zondag. We pakten de bus naar Hollywood Boulevard, waar ook de bekende Walk of Fame is. Overal sterren in de grond, met namen. Voor ons overigens veel onbekende namen, maar om te zeggen dat we geen hond kenden, gaat wat ver.

20131008-220803.jpg

We hadden gehoord dat het niet zoveel zou voorstellen, maar wij hebben genoeg gezien en waren dus positief verrast. ’s Avonds sliepen we nog een nachtje bij ons gezellig duo Charles en Joseph, dat helaas maandag al een boeking had. Dus moesten we op zoek naar een nieuwe slaapplek. Die vonden we bij Carl, een gescheiden piloot. Daarover later meer. Eerst maandag nog naar het Hollywood-teken gegaan. We hadden elkaar van tevoren beloofd geen irritante foto’s te maken, want wat is er irritanter dan foto’s van mensen die wijzen naar de letters, net doen alsof ze het woord vasthouden of ertegen leunen? Maar ja, wat is een belofte waard als je Alan, Charles en Joseph ook beloofd hebt zeker nog eens terug te komen? Dus bij deze:

20131008-222042.jpg

Hierna doorgereden naar Carl, die we dus ook via Airbnb geboekt hadden. Maar niet voordat we in Beverly Hills een tussenstop hadden gemaakt. Op de Rodeo Drive welteverstaan, een van de duurste winkelstraten van de wereld. Heren, ga hier met je vrouw naartoe: want de prijzen zijn zó hoog, dat zelfs je vrouw het te duur vindt om naar binnen te gaan. Binnen 25 minuten weer in de auto!

Carl heeft een mooi huis in Santa Monica. Hij was heel gastvrij. We mochten ook zijn keuken gebruiken, want hij begreep dat we na al die tijd uiteten behoefte hadden om zelf heerlijk te koken. Inderdaad. We hebben ’s avonds heerlijk gegeten. In een Italiaans restaurant.

Carl had één heel belangrijke regel: er mocht absoluut geen vlees in huis komen. Want hij is een vegetariër en hij ruikt het als er vlees is. Carl vindt het stinken. Maar als doorgewinterde backpackers weten we natuurlijk dat je je gastheer altijd moet respecteren, dus dit was geen probleem. Het allerfijnste aan Carl was dat we zijn fietsen mochten gebruiken. Hier maakten we meteen gebruik van. De slag in het wiel van de fiets van Daniëlle was zo groot dat je naar rechts moest sturen om linksaf te slaan. Maar de omgeving maakte heel veel goed. Zo hebben we urenlang gefietst, langs de oceaan, Venice Beach en door Venice. We hadden van tevoren enkele plekken van huizen uit tv-series opgezocht, en veel lagen er in Venice. Die hebben we dus per fiets bezocht. Fantastisch.

Vandaag (dinsdag) naar Warner Bros. Studios gegaan, waar we een VIP tour hebben gedaan. We kregen een kijkje achter de schermen van tv-series en films, wat zeer interessant was. Kennen jullie het bankje van Central Perk uit Friends nog?

20131008-225049.jpg

Daar zit ze dan.

20131008-225351.jpg

Hierna zijn we doorgereden naar Malibu, waar we een strandwandeling hebben gemaakt. Ik voel dat altijd goed aan, romantiek. Nu zijn we aangekomen in Santa Barbara, waar we overnachten. In een motel. Met wijn. En Bifi-worstjes. Laat het Carl niet horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *